05. Domän, hotell & server

Tjuvar

2017-01-15 17:14 #0 av: [chimpy]

Okej, vet inte riktigt vilken sajt detta passar in men det handlar i grund och botten om ett domän namn, en hemsida.

År 2008 skapade jag en hemsida som har blivit större med tiden.

Jag har inte gjort annat än en vanlig domänregistrering (alltså när man köper domäner)

2014 såg jag en kvinna på internet som hade/r en facebook grupp men först då var det i ett annat namn, men sedan 1 år bakåt ändrade hon sitt twitter konto namn till SAMMA namn som min hemsida och mitt twitter (det finns en del av namnet man kan ändra till lite vad som efter man registrerat ett twitter konto)

Jag talade ut om det på mitt twitter om hur töntigt det är med människor som snor andras namn (efter apa). Hon såg detta och gnällde och ändrade sitt twitter namn.

Men nu sedan 7 månader bak har jag märkt att hon ändrat sin facebook sidas namn från något som inte äns var likt min hemsida till EXAKT som jag marknadsför min hemsida, låt oss säga min domän är:

cHimpY.com

Min twitter: cHimpY

Så har hon nu sin fb sida: cHimpY

Hon har fått otroligt mycket likes, visst kanske itne beror på namnet kanske hon är bra på att marknadsföra men jag vet inte.

HUR kan jag ha rätten på min sida att hon INTE får använda cHimpY som namn på sina sociala sidor?

Jag försöker hitta hur man kan registrera patent, trademark, copyright eller vad det nu är (internationellt) men hittar inget.

Några ideér?

Denna människan fejk marknadsför mitt namn. Jag kan inte ha fb sida i samma namn som min hemsida och jag måste meddela folk att jag inte har något med henne att göra.

Anmäl
2017-01-15 19:06 #1 av: Florrpan

Har ingen större erfarenhet av detta. Men Frågan är varför du inte var först med att ta dessa namn på de sociala medier? Varför väntade du tills någon gjorde det?

Om det inte handlar om ett företag så går det kanske inte att ta patent på det. Varför tror du många måste namnge sig "TheRealXXX" på twitter? För att andra stjäl namnen, och det går nog inte göra så mycket åt.

När det kommer till facebook så tänker jag direkt på sidan "God"(gud). Som är en skämtsida om gud. Hur många religösa tror du inte försökt stänga ner den sidan? Men först till kvarn brukar det vara.

Utger sig denna människa för att vara dig, eller har hon bara samma namn med annat innehåll? Vad handlar din hemsida om?

Anmäl
2017-02-04 09:24 #2 av: Emo

Det kan kanske vara intressant för dig att följa detta:

Kävlinge gillar inte att de råkat illa ut av okunskap eller snålhet:

http://www.expressen.se/kvallsposten/kommuners-hemsidor-utsatta-for-sexkupp/

Det är ju så lätt att undvika sådana problem, registrera båda varianterna!

Testa http://pärlkonst.se/ För utlänningar finns http://parlkonst.se/

Varför har de inte svenska namn på svenska orter?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2017-02-04 10:40 #3 av: Emo

Det kan vara mycket svårt med sådant. Här på iFokus var jag från början tvungen att lägga ett litet tecken till mitt namn för att man på den tiden skulle ha minst 4 tecken. Det tog lång tid innan jag fick det ändrat till mitt namn utan extratecken. Här kan du läsa om motståndet:

http://support.ifokus.se/discussions/4f58d260d3b4fd4e5c002d7a-maktlos?participating-3

Det var en jobbig tid och mycket hänger kvar. Kommentarerna i den tråden gjorde att jag så småningom lade in mitt företag i min signatur.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.